Toimintaympäristö: Qt

Näyttöjen ja käyttöliittymien määrä ympärillämme kasvaa jatkuvasti

Älykkäiden laitteiden kirjo laajenee aina kahvinkeittimistä autoihin, erilaisista teollisista sovelluksista puhumattakaan. Qt-teknologia tarjoaa työkaluja kaikenlaisiin käyttöliittymätarpeisiin älypuhelimista sulautettuihin järjestelmiin.

Kolme keskeistä muutostrendiä, jotka tukevat Qt:n kysyntää ja kasvua

1. Käyttäjäkokemus määrittelee tuotteen arvon

Tuotteen arvoa ei enää määritä laitteisto tai materiaalit, vaan tuotetta ohjaava ohjelmisto ja sen käyttäjäkokemus. Tässä taustalla ovat muun muassa kosketusnäyttöjen yleistyminen ja teollinen internet (IoT). Avainasemassa ovat oikeat ja tehokkaat välineet kilpailukykyisen käyttäjäkokemuksen luomiseen erilaisissa ympäristöissä. Tähän tarpeeseen vastaa Qt-teknologia, joka tarjoaa ratkaisun käyttäjäkokemuksen luontiin.

2. Ohjelmistoja ja sovelluksia alustariippumattomasti

Sovellukset halutaan tuoda jokaiselle näytölle ja kaikkiin tilanteisiin. Tällöin erilaisten laitteistojen ja käyttöjärjestelmien maailmassa täytyy pystyä toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja käyttäjäystävällisesti. Kun erilaisten teknologioiden määrä ympäristössä kasvaa, korostuu tarve löytää yhtenäistäviä tekijöitä, joilla hallitaan tätä monimuotoisuutta. Tähän tarpeeseen Qt-teknologia vastaa erinomaisesti: yksi toteutus saadaan vaivatta toimimaan erilaisissa ympäristöissä.

3. Avoin lähdekoodi yleistyy nopeasti

Avoin lähdekoodi vyöryy kaikkeen tekemiseen, sillä yritykset eivät halua jäädä yksittäisen yrityksen teknologian vangeiksi. Sen sijaan ne haluavat vaihtoehdon, jolla on sekä globaali ekosysteemi että vakaat tulevaisuuden näkymät. Qt-teknologia on saatavilla sekä avoimella lähdekoodilla että kaupallisella lisenssillä. Tällä tavalla pystymme tarjoamaan yrityksille sekä kaikki avoimuuden edut että kaupallisen lisenssin joustavuuden.